Welcome

מאפריל 2011 - הכתיבה מופסקת לזמן בלתי מוגבל, למעט עדכונים קטנים. היומן הנוכחי מבוסס על היומן "היעד: חלל" שניהלתי באתר סיקור ממוקד.

15.12.2006

האם הירח אינו רדום כל כך?

צוות המחקר בראשותו של פרופ. פיטר שולץ (Peter Schultz) מאוניברסיטת בראון שבארה"ב פרסם מאמר בכתב העת היוקרתי Nature, בו הועלתה טענה כי ייתכן ועל הירח עדיין יש פעילות גאולוגית. זאת בניגוד לסברה הקיימת, שלפיה הוולקניזם של הירח שלנו פסק לפני מילארדי שנים.

שיגורו של N-1, ארבעים שנה אחרי

N1liftoff
מספר מעריצי חלל אמיתיים מארה"ב הגשימו את חזונו של קורוליוב, אם כי בקנה מידה קטן יותר (1/16). ללא ספק הם השקיעו בכך הרבה זמן ומאמץ.

כל הכבוד.

10.12.2006

פקיסטאן ערכה ניסוי בטיל Hatf-3

סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי הצבא הפקיסטאני שיגר היום (שבת, תשיעי לנובמבר) טיל בליסטי קצר טווח מסוג Hatf III Ghaznavi. הניסוי, על פי הודעת הצבא, היה מוצלח.

"השיגור הזה הוא נקודת שיא של תרגיל צבאי שמאשר את המוכנות המבצעית של "חטיבת טילים אסטרטגית", המצויידת בטילי Ghaznavi" נאמר בהודעת הצבא, כאשר חטיבת הטילים האסטרטגית היא היחידה האחראית על תפעול של טילים בליסטיים היכולים לשאת רש"קים גרעיניים.


זה הוא השיגור השלישי בשבועות האחרונים, והוא נערך כחלק מתירגול צבאי של הפיקוד האסטרטגי של צבא פקיסטאן. בחודש שעבר, פקיסטאן שיגרה טילים מסוג Ghauri ו- Shaheen-1, בעלי טווח בינוני.

http://www.PakistaniDefence.com
הטיל Hatf-3 הינו טיל בליסטי לטווח קצר, בעל פלטפורמת שיגור ניידת, המסוגל לשאת רש"ק גרעיני למרחק של כ-290 ק"מ. זהו טיל חד שלבי, הפועל על הודף מוצק. Hatf-3 מבוסס במידה רבה על הטיל הבליסטי M-11 מתוצרת סינית, שבתורו מבוסס על הסדרת טילי ה-Scud הסובייטית. טילי M-11 (בעלי טווח של 300 ק"מ ומטעד של 500 ק"ג) הועברו ע"י סין לפקיסטאן בשנת 1993. ב - 2004 טילי Hatf-III (שנקראו על שם של חרב עתיקה המוזכרת בקוראן) נכנסו לשירות בצבא פקיסטאן.

[לקריאה נוספת:
1,2]
פקיסטאן נכנסה רשמית למועדן היוקרתי של מדינות בעלות נשק גרעיני ב-28 במאי 1998, כאשר בצעה סדרת ניסויים גרעיניים תת קרקעיים, בתגובה לניסויים דומים שערכה יריבתה העתיקה- הודו.

STS-116 : עדכונים אחרונים

10/12 08:29 - המעבורת קולומביה שוגרה בהצלחה. המשימה צפויה להיערך 12 יום, ותכלול שלושה הליכות חלל. מטלות העיקריות של STS-116 הן התקנת חלקי מבנה בתחנת החלל הבינלאומי, חיווט מחדש של כמה מערכות, והחלפת אסטרונאוט אירופאי תומאס רייטר בסוניטה ויליאמס.

STS-116 Launch
00:15- האסטרונאוטים נכנסו ל"Astrovan"האוטובוס שיסיע אותם לכן הישגור עצמו. בעוד כחצי שעה הם יתחילו להיכנס אחד-אחד אל תוך המעבורת ולהתכונן לשיגור.

116 Walkout

הרצאותו של הוקינג בשידור ישיר

כזכור לפני יומיים הגיע לישראל פרופ' סטיבן הוקינג.

מחר הוא עתיד להיפגש עם תלמידים מצטיינים הלומדים מתמטיקה, פיזיקה, אסטרונומיה ואסטרופיזיקה. הארוע יועבר בשידור ישיר באדיבות המועצה הבריטית לתרבות ואתר שגרירות בריטניה <קישור> וכן ב-YNET.
ביום חמישי הקרוב הוקינג ייתן הרצאה באוניברסיטה העברית. גם היא תשודר בשידור ישיר ברשת.הידיעה בהידען.
Hawking Visits Israel

9.12.2006

MRO צילמה את הנחתות ספיריט וויקינג

לפני כחודשיים צילמה החללית MRO (ר"ת של Mars Reconnaissance Orbtier ) של נאס"א, את רכב המאדים "אפורטיוניטי" שעדיין ממשיך לתפקד על פני המאדים. עכשיו הגיעה תורן של שלושת החלליות האמריקאיות האחרות שנחתו על כוכב הלכת האדום- ספיריט, "התאומה" של אופורטיוניטי, ששוגרה לפני כ-3 שנים, וחלליות ה"ויקינג" (Viking -1, Viking-2) ששוגרו למאדים בשנת 1975.

Spirit as seen from MRO Spirit landing area
Viking-1

7.12.2006

תמונות חדשות של נאס"א רומזות כי מים עדיין זורמים על מאדים

נאס"א הודיעה היום שמהשוואה של הצילומים שהתקבלו בפרקי זמן של כמה שנים, בעזרת החללית Mars Global Surveyor של סוכנות החלל האמריקאית, ניתן להסיק כי מים מתפרצים מדי פעם על פני המאדים, וייתכן כי יש מים זורמים מתחת לקרקע.

water_on_mars?

2.12.2006

נאס"א תבנה רדיו-טלסקופ על הירח; האם גם בריטניה תצטרף לתכנית הירחית של נאסא?

נאס"א מתכננת לבנות את הרדיו טלסקופ הגדול ביותר בעולם על אדמת הירח, כחלק מהמשימה הירחית של 2018, כך מדווח העיתון טיימס הבריטי.

כמו כן, בבריטניה בודקים את האפשרות של שיתוף פעולה עם נאסא בחקר המאוייש של הירח.

חידה שלישית + רמז

שתי התמונות רומזות על פרוייקט ישן הקשור לחלל.
שאלה מנחה: מי האיש שבתמונה?
שאלות עיקריות: מה שם הפרוייקט, מה היו תוצאותיו ומה עלה בגורלו?

רמזים והפתרון ההדרגתי כאן

Quiz

הודעה לעיתונות - אגודת החלל

הפיזיקאי המשותק, שיגיע לישראל השבוע, פנה לריצ'ארד ברנסון, בעלי חברת תיירות החלל וירג'ין גלקטיק, בבקשה שיסייע לו להגשים את חלומו ולטוס לחלל. ברנסון נעתר מייד לבקשה, והוקינג יפגוש עוד השבוע רופא מומחה שיבדוק האם ניתן להטיס אותו לחלל במצבו הגופני הבעייתי.

"האנושות תהיה חייבת לעזוב את כדור הארץ בטווח הרחוק על מנת להבטיח את הישרדת המין האנושי", כך הזהיר השבוע הפיזיקאי התאורטי הנודע, פרופ' סטפן הוקינג, שדיבר בטקס הענקת מדליית קופלי, הפרס המדעי החשוב ביותר בבריטניה. בטקס הצהיר הוקינג, המשותק לחלוטין מבחינה גופנית, על רצונו לטוס לחלל בעצמו, ואמר "מטרתי היא לטוס לחלל, אולי ריצ'רד ברנסון יעזור לי".

לפני 35 שנה בדיוק

בשני לדצמבר 1971, ביצע רכב הנחיתה של גשושית החלל הסובייטית מארס-3 (Mars-3) את הנחיתה הרכה הראשונה בהיסטוריה על פני כוכב הלכת מאדים.

1.12.2006

מעבורת החלל דיסקאברי תשוגר ב - 7.12

ממשיכות ההכנות לשיגורה של מעבורת החלל דיסקאברי, שמתוכננת לשביעי בדצמבר, בשעה EST 21:36 ( 8.12, 04:36 שעון ישראל). ביום ראשון הקרוב צוות האסטרונאוטים, ובראשם מפקד הצוות מארק פולנסקי (Mark Polansky), יגיע למרכז החלל קנדי שבפלורידה כדי להיערך לשיגור. זה הוא השיגור הלילי הראשון מאז התאונה של המעבורת קולומביה. לאחר שהתגלתה הבעיה עם קצף הבידוד השיגורים הראשונים נערכו לאור היום על מנת להבטיח את הזיהוי נפילת פיסות של קצף הבידוד במידה ויתרחשו. לאחר השיפורים הטכניים במיכל הדלק, ושני שיגורים מוצלחים, החליטו בנאס"א לחזור לשיגורים הליליים.

המשימה STS-116, שתימשך 12 יום, תהיה המשימה ה-20 לתחנת החלל הבינלאומית וה-107 במספר של מעבורות החלל. מטרותיה העיקריות יהיו ההחלפה של אחד חברי הצוות (סוניטה ויליאמס (Sunita Williams) תחליף את ת'ומס רייטר (Thomas Reiter) מצוות ה-14), חיווט והרכבה מחדש של כמה ממערכות חשמל ומיזוג בתחנה והתקנת מספר חלקי מבנה שיאפשרו את הסיבוב של כמה ממערכי הפנלים הסולאריים.

לידיעה בספייס.קומ

לאתר מעבורת החלל של נאס"א

עיקרי המשימה (מסמך PDF)