Welcome

מאפריל 2011 - הכתיבה מופסקת לזמן בלתי מוגבל, למעט עדכונים קטנים. היומן הנוכחי מבוסס על היומן "היעד: חלל" שניהלתי באתר סיקור ממוקד.

15.10.2006

חידה בנושאי חלל וקוסמונאוטיקה (+תשובה)

החידה הראשונה: מה בתמונה?

אתם מוזמנים לענות כאן או בפורום חלל ולווינים.

pg4.gif
 
לחללית הרוסית הרב שימושית "בוראן" היה גם שימוש צבאי. ביניהם בשיגור של תחנות חלל קרביות (ע"ע Skif , Kaskad). אך היתה גם תוכנית לתחנת חלל קרבית מסוג אחר- אחת שתפגע במטרות על כדו"א ולא בלווינים עוינים, שהשתמשה בבוראן.

מי שמופיעה בתמונה זו "תחנת חלל צבאית עם מודולים קרביים מבוססים על מרכב של בוראן".
1- המודול המרכזי\בסיסי
2- מרכז בקרה של המודולים הקרביים
3- חללית רב פעמית "Zarya"
4- מודולים של התחנה עם מכלולי הכוונה
5- מודולים קרביים על בסיס בוראן


בכל מודול קרבי נמצאים כמה מכלולים עם תת-מודולים גרעיניים (בעל מנגנון שילוח תופי), שכל אחד מהם יכול היה לעזוב את מודול-האם ולפגוע במטרה אחרת. בצורה כזו כל מודול על בסיס בוראן היה יכול לכסות רצועה באורך של 3000 ק"מ.


תיאור פעולתה של התחנה ע"י סרגיי אלכסנדרוב במאמרו [3]:
"אותו המודול הבסיסי כמו בתחנת החלל "מיר", אותם המודולים הצדדים (רק במקום המצפה האסטרופיזי "קוונט", מודול עם מערכת הכוון כמו ב"ספקטר" Spektr). מתחת ל'כדור' תא מעבר שאליו מתחברים 4 מודולים שמבוססים על בוראן. בזמן של כוננות כל מודול שכזה מגיע למסלול משלו ומחכה לפקודה ממרכז השיגורים.
יש כאן שימוש מקסימלי ביכולותיה של בוראן- מלאי הדלק מאפשר לתמרן ולשנות מסלולים, ומטען המועיל (התת-מודולים) סגורים במיכל שמגן עליהם מפני תנאי החלל או עיניים בלתי רצויות.
מה שחשוב במיוחד בקונטקסט של הריסון האסטרטגי הוא שתחנת חלל כזו מאפשר מכת תגובה מדוייקת גם במקרה שכל האמצעים האחרים יושמדו. בכך היא דומה לצוללות שנושאות טילים בליסטיים- היא יכולה לשרוד את המכה הראשונה."

[לא כל המושגים הטכניים תורגמו במדוייק מרוסית לעברית, לכן אשמח לקבל תיקונים או שאלות]


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה