ביום שלישי, 29 למאי, ביצעה רוסיה ניסויים במערכות טילים חדישות. ניסוי ראשון היה בטיל בליסטי בין יבשתי חדש, RS-24, והניסוי השני בטיל שיוט טקטי, R-500 המותאם למשגר של המערכת טק"ק Iskander הידועה לשמצה.
יומן רשת זה יציג ידיעות הקשורות לאווירונוטיקה, חקר החלל, ולשימוש במרחבים שבאטמוספירה ומחוצה לה לצרכים מדעיים, צבאיים ותעשייתיים.
Welcome
מאפריל 2011 - הכתיבה מופסקת לזמן בלתי מוגבל, למעט עדכונים קטנים. היומן הנוכחי מבוסס על היומן "היעד: חלל" שניהלתי באתר סיקור ממוקד.
31.5.2007
22.5.2007
יום עיון ראשון ללווינות זעירה (15.5)
[נכתב לראשונה ב 15.5 עודכן ב-22.5]
היום, בבית חיל האוויר שבהרצליה, התקיים יום עיון, ראשון במספרו בישראל, בנושא לווינות זעירה. הכנס אורגן על ידי העמותה הישראלית ללוויינות זעירה, מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל, מבת חלל - חטיבת מערכות טילים וחלל של התעשיה האוירית לישראל בע"מ, חברת אקיוביט ואגודת החלל הישראלית. במהלכו הוצג הרעיון הכללי מאחורי הקונספט, ודובר על הפוטנציאל הגלום בו.
הנושא המרכי בכנס היה ננו-לווינים - לווינים במשקל של עד 10 ק"ג. התכן הפשוט יחסית אמור להבטיח מחיר נמוך, ועקב כך יאפשר גישה שונה לגמרי לתכן לווינים, שיביא להוזלה בתורו, ויאפשר לשגר ננו-לווינים במחירים נמוכים מאוד. כיום ננו-לווינים הינם מתאימים בעיקר למטרות בדיקת טכנולוגיות ולהכשרת של מהנדסים העוסקים בתחום הלווינות, למשל כפרוייקט לסטודנטים מתואר ראשון. אפרופו לווינים מטרות אלו, נזכר כי בטכניון נבנה המיקרו (עד 100 ק"ג) לווין, TechSat II ב 1998. ייתכן, כי בעתיד טכניון יקח חלק גם בבניית ננו-לווינים.
מצגות אינפורמטיביות למדי, מן הכינוס.
אתר העמותה ללויינות זעירה בישראל - INSA, שארגנה את יום עיון הנ"ל. http://insa.netquire.com/.
תצלום של שני ננו-לווינים ישראליים ראשונים (התפרסם גם בכנס).
דיווח באתר הידען.
אתר העמותה ללויינות זעירה בישראל - INSA, שארגנה את יום עיון הנ"ל. http://insa.netquire.com/.
תצלום של שני ננו-לווינים ישראליים ראשונים (התפרסם גם בכנס).
דיווח באתר הידען.
חדשות מסין: משימה לירח עד סוף השנה ; משימה משותפת עם רוסיה למאדים עד 2009
המשימה הסינית הראשונה לירח תצא לדרך עד סוף שנת 2007 - כך אמר ביום ראשון (20.05) סון' לאיין' (Sun Laiyan), מנהל סוכנות החלל הסינית. הדברים נאמרו בשיחה עם סטודנטים באוניברסיטת Jiaotong בבייג'ינג.
מדובר על אבן הדרך השלישית של סין בחקר החלל, אחרי שליחת הלווין הראשון, ותחילת התוכנית המאויישת, כמו גם על הצעד הסיני הראשון בחקר החלל הרחוק. כזכור, ב-2003 נהייתה הסין המדינה השלישית בעולם ששיגרה בכוחות עצמה אדם לחלל. ב-2005 שוגרו כבר 2 קוסמונאוטים.
לפי סוכנות הידיעות הסינית Xinhua, התוכנית הירחית מחולקת לשלושה חלקים: הקפת ירח; נחיתת רכב שטח על הירח; משימה "הלוך ושוב" שתכליתה להביא קרקע ירחית לכדו"א. החלק הראשון כולל שליחת מקפת לירח, מה שיקרה, על פי הדיווח, במחצית השנייה של 2007.
הירשם ל-
רשומות (Atom)