המשימה הסינית הראשונה לירח תצא לדרך עד סוף שנת 2007 - כך אמר ביום ראשון (20.05) סון' לאיין' (Sun Laiyan), מנהל סוכנות החלל הסינית. הדברים נאמרו בשיחה עם סטודנטים באוניברסיטת Jiaotong בבייג'ינג.
מדובר על אבן הדרך השלישית של סין בחקר החלל, אחרי שליחת הלווין הראשון, ותחילת התוכנית המאויישת, כמו גם על הצעד הסיני הראשון בחקר החלל הרחוק. כזכור, ב-2003 נהייתה הסין המדינה השלישית בעולם ששיגרה בכוחות עצמה אדם לחלל. ב-2005 שוגרו כבר 2 קוסמונאוטים.
לפי סוכנות הידיעות הסינית Xinhua, התוכנית הירחית מחולקת לשלושה חלקים: הקפת ירח; נחיתת רכב שטח על הירח; משימה "הלוך ושוב" שתכליתה להביא קרקע ירחית לכדו"א. החלק הראשון כולל שליחת מקפת לירח, מה שיקרה, על פי הדיווח, במחצית השנייה של 2007.
גם הפעם הסינים חזרו על הסיבות לחקר החלל - פיתוח טכנולוגיות הקשורות לחקר החלל הינם הראי בהם משתקפת העוצמה של האומה, ויש לה חשיבות כבירה להגנה הלאומית של המדינה (הדגש שלי -ס.ס.). סון' גם הוסיף כי לסין יש יכולת לפתח, לייצר ולהתחמש בטילים נגד טק"ק, ולהגן על גבולותיה ומרחבה האווירי. "כפי שאמר דנג שיאופינג (מנהיגה של סין מ-1976 ועד סוף ה-90), ללא יכולת הגרעינית והיכולת לשגר לווינים, מעמדה של סין היה שונה לחלוטין, והיא אינה היתה הופכת למדינה בעלת השפעה".
לוחמה מודרנית מתבססת במידה רבה על טכנולוגיות החלל, אמר סון', וציין את הלחימה באפגניסטאן ועירק, בה חלק ניכר מאיסוף מודיעין, העברת תקשורת צבאית, ניווט וחיזוי מזג אוויר לשירות הכוחות האמריקאיים נעשה ע"י לוויינים.
תמונה מאפריל 2007, בה מופיע MR-2, "רכב שטח ירחי", מתערוכה בסוכנות החלל בשאנחאי.
כמו כן, היום (22.05) מסרה Xinhua כי המשימה הסינית הראשונה למאדים תשוגר ב-2009. סין תצטרף למשימה רוסית למאדים, שאמורה להביא למאדים את הגששת "Fobos - Grunt" ("פובוס -קרקע"). כזכור, ההסכם על המשימה המשותפת נחתם בין הנשיא ולדימיר פוטין והמזכיר הכללי הו ג'ינטאו ב-28 במרץ השנה, כחלק ממספר הסכמים מסחריים ותעשייתיים שונים. הלווין הסיני הקטן יחקור את המאדים, כאשר הגששת הרוסית תנחת על פובוס, אחד משני לוויני המאדים, ותחקור את הסביבה תוך בדיקת דגמי קרקע "פובוסית".
המשימה תצא לדרך באוקטובר 2009, והגששות יגיעו למאדים תוך 10 חודשים, ב 2010. כפי שמסר צ'ן צ'אנגיאה (Chen Changya), חוקר במכון שאנחאי להנדסת לווינים, מדובר על לווין במשקל 110 ק"ג, באורך ורוחב של 75 ס"מ, וגובה של 60 ס"מ. ארוך חייו המתוכנן - שנתיים. על פי צ'ן, סין עדיין צריכה להגיע לפריצות דרך בשלושה תחומים מרכזיים- חישה ובקרה מרחוק, בקרה אוטומטית, ובקרת חום. אף על פי כן התכן צפוי להסתיים עד אפריל 2008, כאשר הגששת עצמה תהיה מוכנה רק ביולי 2009.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה