ב-29 לאוקטובר מלאו 70 שנה לאיגוד מדעי-תעשייתי ע”ש לבוצ’קין (NPO Lavochkin) - בעבר משרד תכנון של מטוסים וטילים מונחים, וכיום חברה ממשלתית המתמחה בבניית חלליות ושלבים אחרונים למשגרים.
ההיסטוריה של החברה מתחילה ב 1937, כחברה לתכנון וייצור מטוסים תחת הנהגתו של סמיון לבוצ'קין. בזמן מלחמת עולם השנייה כל מטוס חמישי שיוצר היה מסוג "La". מטוסי הקרב La-5 ו- La-7 הינם מן המטוסי הקרב הטובים של התקופה. מתקופת המלחמה ועד 1960 החברה בנתה מטוסי קרב כולל מטוסים עם מנוע סילון. ב-1947 יוצר La-160, המטוס הסובייטי הראשון בעל צורת כנפיים משתנה, ב-1948 הושגה לראשונה בבריה"מ טיסה במהירות הקול - במטוס La-176.
בשנות החמישים החברה לקחה חלק בתכנון מערכת נ"מ S-25 שבמטרתה היתה להגן על מוסקווה וערים אחרות. ב-1957 נוסה בהצלחה, לראשונה בעולם, טיל שיוט על-קולי "בוריה" ("סערה"), בעלת טווח של 8,000 ק"מ (צורת הטיל מזכירה מעט את מעבורת החלל).
לאחר מותו של לבוצ'קין וסגירת תוכניות לפיתוח טילי שיוט (לטובת טילים בלסיטיים), החברה מקבלת חיים חדשים עם קבלת עבודות בתחום תכנון וייצור של חלליות רובוטיות לחקר הירח והכוכבי הלכת 1965. לתפקיד ראש החברה מתמנה גירגי באבאקין. החלליות האוטומטיות שמיוצרות ב"לבוצ'קין" בשנים הבאות לכך הביאו לבריה"מ הרבה הישגים בכיבוש החלל. נחיתות רכות של הירח,מאדים, נוגה, לקיחת דגימות קרקע ירחית והביאתם לכדה"א, עבודה ממושכת של ההמעבדות הממונעות, "הלונוחודים" (אותם ה"רוברים" הירחיים), צילום של פני שטח של נוגה ושל הגרעין של השביט גליליי, בניית טלסקופים שמבוססים בחלל, ועוד.
כיום החברה מתמחה בבניית לווינים לרוסיה ולקוחות בין-לאומיים. בעתיד הקרוב היא גם תבנה את החללית המחקר הרוסית "מאדים-פובוס", שצריכה לחקור את המאדים ואת ירחו פובוס וגם להביא לכדה"א דגימות קרקע ממנו. מתעוררות לחיים גם תוכניות ל"ירח-גלוב", לבניית גששות שיסללו את דרכה של רוסיה לירח.
אחד המוצרים הידועים של החברה - השלב הרביעי ["מאיץ עליון"] "פרגאט", שמשמש להעלאת הלווין למסלול הדרוש, אבל שיכול לתפקד גם ככלי חלל עצמאי.
פרוייקט שולי יחסית, אך מעניין מאוד הוא פרוייקט של המפרש הסולארי. למרות שהפרוייקט משותף של החברה הפלנטרית ואיגוד הלבוצ'קין ספג כמה מהלמות בשנים האחרונות לאחר שיגור כושל של Cosmos-1, בראיון האחרון אמר מנהל החברה גיאורגי פולישצ'וק כי הם מתכוונים לסיים אותו ונמצאים במגעים עם החברה הפלנטרית להמשך הפרוייקט.
סמיון לבוצ'קין