את חדשות נאס"א קל לקרוא באתרי החדשות באנגלית. ואילו המידע על תוכנית החלל הרוסית מפורסם לרוב בשפת המקור. לפי כך מוגש המבזק הבא.
במבזק: הודעות לעיתונות של יו"ר סוכנות החלל הרוסית בה נאמרו מספר הצהרות לגבי בניית קוסמודרום נוסף, המשך העבודה על תחנת החלל הבינלאומית ; חדשות על השיגורים מרוסיה.
- הקוסמודרום החדש של רוסיה ייבנה במזרח הרחוק, כך אמר אנטוליי פרמינוב ביום שישי האחרון (9.11) לאחר ישיבה מנהלים של רוסקוסמוס (סוכנות החלל הרוסית). ההחלטה הסופית לגבי המיקום המדוייק תתקבל ע"י הממשלה בתחילת 2008. "בינתיים, מחוז אמור הוא המועמד המועדף עלינו" הדגיש פרמינוב.
- עם זאת, רוסיה לא הולכת לנטוש את בייקונור בקרוב, בגלל בניית תחנת החלל הבינלאומית - "אנו לא יכולים, ולא נפסיק את השימוש בקוסמודרום בייקונור, עד 2020, כל עוד נמשכים השיגורים של סויוז". לכן פרמינוב הוסיף, שבשלב הראשון, גם אחרי הבנייה של הקוסמודרום החדש, רוסיה תפעיל את שניהם במקביל. "אנו אכן נבנה חללית חדשה, משגר חדש, וקוסמודרום חדש, אבל רק אחרי 2020." כמו כן, הוזכר שנמשך המכרז לחללית רב-פעמית חדשה, שבו משתתפים, בין היתר, התאגיד "אנרגיה" ומרכז חרונישצ'ב.
- במסיבת העיתונאים נאמר גם שראשי תאגידי החלל ברוסיה מבקשים להמשיך את השימוש בתחנה עד 2020. על פי פרמינוב האמינות של התחנה מאפשרת זאת, ובמידה ורוסקוסמוס יחליט לקבל את הבקשה, בשנה הבאה יתקיימו דיונים בין רוסיה לבין השותפות האחרות בפרוייקט תחנת החלל הבינלאומית (ISS) גבי הארכת השימוש בה.
- עוד נאמר כי מ-2009 יגדל צוות תחנת החלל משלושה לשישה אנשים, כפי שהוסכם בין המדינות השותפות בבניית ISS. כמו כן, על פי פרמינוב, רוסיה לוקחת בחשבון את הפסקת שיגורי המעבורת ב 2010, ולכן היא תצטרך להכפיל את הייצור ושיגור של חלליות "סויוז" ו"פרוגרס". גם תחנת החלל עצמה תתרחב - עד 2011 רוסיה תרכיב על תחנת החלל הבינלאומית 3 מודולים נוספים, כולל מעבדה, כאשר כל מודול צפוי לעבוד לפחות 5 שנים. זאת בנוסף למודולים המדעיים "קולומבוס" של סוכנות החלל האירופית ו"קיבו" של סוכנת החלל היפנית שישוגרו בעתיד הקרוב (דצמבר 2007 וינואר 2009 בהתאמה).
- ב-26 לאוקטובר שוגרו, בפעם הראשונה השנה, 3 לווייני ניווט רוסיים Glonass-M, השייכים למערכת ניווט לווינית "גלונאס" (שהינה גרסא רוסית ל-GPS האמריקאי). השיגור הקודם של לוויני ניווט ממערכת זו בוצע רק בדצמבר 2006. שיגור הבא של 3 לווינים נוספים מתוכנן ל-25 בדצמבר השנה, כחלק מהוראה של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין להגיע למצב בו עד סוף השנה גלונאס תורכב מ-18 לווינים, ותכסה את שטחה של רוסיה. כזכור, ב 6 לספטמבר ארעה תאונה שגרמה לפיצוץ של המשגר פרוטון לאחר כ-2 דקות מהשיגור. הדבר עורר חשש שקזחסטאן תאסור על שיגורי פרוטון לזמן ארוך, אבל הדבר הוסדר בין הצדדים ושיגור התקיים כמתוכנן.
- השיגור הבא של המשגר פרוטון מתוכנן ל-18 בדצמבר. המטען המועיל - SIRIUS-4, לווין תקשורת של החברה האירופאית SES SIRIUS במשקל 4600 ק"ג שנבנה ע"י החברה לוקחיד-מרטין .
- ב-2009 יתחיל הייצור של המאיץ העליון Fregat-SB, גרסא משודרגת של המאיץ "פרגאט", שמשמש להעלאת הלווין למסלול הדרוש, אבל שיכול לתפקד גם ככלי חלל עצמאי. המאיץ מתוכנן ע"י איגוד לבוצ'קין, תחת הוראה של רוסקוסמוס וההזמנה של משרד הביטחון הרוסי. ההבדל בין פראגט-SB לקודמו הוא במיכלי דלק ניתקים, המאפשר לשאת יותר מטען מועיל. כך לדוגמא יכול השילוב בין המשגר זניט למאיץ פרגאט-SB לשאת למסלול הגיאוסטציונרי ב-600 ק"ג יותר מאשר השילוב זניט-פרגאט.
מקור הידיעות: אתר רוסקוסמוס, אתר russianforces.org, סוכנויות הידיעות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה