Welcome

מאפריל 2011 - הכתיבה מופסקת לזמן בלתי מוגבל, למעט עדכונים קטנים. היומן הנוכחי מבוסס על היומן "היעד: חלל" שניהלתי באתר סיקור ממוקד.

27.11.2009

תוכנית תעודה קצרה על משגרים סיניים

בתוכנית, ששודרה בערוץ סיני בשפה האנגלית, ואורכה כ-20 דקות, מתוארים כמה מאבני הדרך בתוכנית החלל הסינית, וביניהם: שיגורי DF-1 ו- DF-2 (הטיל הראשון מסדרת Dong-Feng, "הרוח המזרחית", משפחת הטילים הסיניים, שנבנה בשיתוף עם בריה"מ והיה במידה רבה עותק של R-2 ; והטיל הסיני הראשון, בעל טווח בינוני ורש"ק גרעיני), CZ-1 (משגר לוויינים ראשון), CZ-2F (משגר שבעזרתו שוגרו המשימות המאויישות של סין ב-2003, 2005 ו-2008). בנוסף יש כמה קטעי ראיונות קצרים עם חלוצי הנדסת טילים סיניים, כמו Wang Youngzhi, שהיה המתכנן הראשי של רכב החלל המאוייש Shenzhou-5. אבל לדעתי החלק הכי מעניין הוא קטעי הארכיון מניסויים שונים של טילים ומשגרים. ביניהם ניסויים של מערכת להצלת קוסמונאוטים בשיגור (Launch escape system).

10.11.2009

PAK FA

עדכון מ-04.12 - המשך הסיפור> כאן<.

עדכון מ-11.11: על פי ידיעה (מהימנה בעיני) באחד הפורומים, ייתכן שהטיסה הראשונה תיערך בשדה תעופה ז'וקובסקי ולא בקומסומולסק. האב-טיפוס לניסויי טיסה עדיין נמצא במזרח הרחוק של רוסיה. עדיין אין שום מידע למידת המוכנות של האב-טיפוס או תאריך הטיסה הראשונה.

עוד עדכון מ-11.11: המנהל הראשי של חברת Saturn אמר לא מזמן בראיון כי המטוס ימריא בדצמבר. נראה.


למרות שהנושא הבא אינו קשור לחלל, הוא עדיין מעניין מספיק כדי להזכירו כאן. אני עוקב אחריו כבר כמה שנים, וברצוני לעשות סיכום קטן.

8.11.2009

האם TAUVEX סוף סוף ישוגר? - עדכון 2010

עדכון אפריל 2010: התשובה לכותרת היא "לא". ע"פ משרד המדע והטכנולוגיה כבר בינואר 2010 הועלו ספקות לגבי האמינות של השלב הרביעי, וכפועל יוצא ביכולתו להביא את הלוויין למסלול. במרץ התחילו להופיע פרסומים ראשונים בעיתונות ההודית על כך ששיגורו של TAUVEX ע"ג GSAT-4 מבוטל. ואכן, ב-15 לאפריל המשגר ההודי GSLV שוגר ללא הטלסקופ הישראלי. אבל ההחלטה ההודית על הורדת TAUVEX התבררה בסופו של דבר כחיובית לפרויקט. לאחר 293 שניות של טיסה נומינלית ארעה תקלה כל שהיא בשלב השלישי. הלוויין GSAT-4 אבד.

ההודעה המקורית בהמשך הדף.

החלל בישראל: משבר או הזדמנות




4.11.2009

שיגור של לוויין ריגול יפני מסדרת IGS

עדכון מ-28.11 - שוגר בהצלחה.

עדכון מ-22.11: חלון השיגור הוא 01:05-03:32GMT (יש להוסיף שעתיים לשעון ישראל) ב-28.11.
בסוף נובמבר תשגר יפן לוויין צילום אופטי מסדרת לווייני ריגול IGS, בעל רזולוציה של כ-60 ס"מ. כרגע השיגור מתוכנן ללילה בין 27 ל-28 בנובמבר ממרכז חלל Tanegashima. נשתמש בהזדמנות זו כדי להכיר מעט את לווייני הריגול של יפן.

Collection of Launch Vehicles User Manuals

אוסף של User Manuals עבור משגרים שונים. יכול להיות שימושי למי עושה פרויקט סטודנטים בנושא חלל. כל המסמכים מתוך הרשת.

User Manuals: Ariane 5 ; Atlas ; Delta 2 ;Delta 4 ;Dnepr ;Falcon-1 ;Falcon-9 ; Land Launch
File 2 (~80 MB), M-V:



User Manuals: Minotaur-1 ;Minotaur-4 ;Pegasus ;Proton ;Rokot ;Sea Launch ;Soyuz (June 06, Arianespace) ;Soyuz (April 2001, Starsem) ; Strela ; Vega . Factsheets [File 3 ~9 MB]: Atlas, Coyote, Delta II, Delta IV , H-II , Minotaur-I, II, III , Minotaur-IV, Minotaur-V, Pegasus, Taurus-I, Taurus-II
All the mentioned manuals and fact sheets are from open sources and available in the official websites.

כמה שירים בנושא חקר החלל

"פוסט מגירה" שהתחלתי לכתוב לפני כשנתיים ולא סיימתי. עדיף לפרסם כל עוד הקישורים פעילים...

מילים לשני השירים הראשונים מופיעים בתחתית העמוד. חלק מהשירים ניתן להוריד כקבצי MP3 באתר הזה, שם גם ניתן לקנות את האוסף המלא של השירים המוקדשים לחקר החלל.

Fire in The Sky 

הודעה מנהלתית

לאחר הפסקה ארוכה למדי חזרתי לתחזק מעט את הבלוג. הספאם נוקה, ואולי בימים הבאים אכתוב כמה עמודים על כל מיני נושאים. לאחר מכן אני שוב אקח פסק זמן ארוך, במהלכו הבלוג כנראה לא יתוחזק. במידה ויש לכם שאלה על איזה שהוא מהסיפורים, שלחו אלי מייל, כי אני לא מבטיח תגובה מהירה.

אגב, בשבוע האחרון התקיים השיגור הראשון של ARES-1, או בשמו הקודם, CLV, אותו המשגר שמופיע באיור המקשט את הבלוג [הכוונה לבלוג הישן - הערה מ-2011]. אני לא אחזור על סקירה של הניסוי, כי יש מספיק מידע ברשת בכלל, וגם בפורום חלל ולוויינים בתפוז בפרט, ואסתפק בקישור לסרט קצר המראה את כל שלבי השיגור, ובמיוחד את הנחיתה הקשה יחסית עקב בעיות במצנחים.

[הסרטון לא זמין יותר.]