עדכון: 31.12.10:
סוף הסיפור:
ראש רוסקוסמוס (סוכנות החלל הרוסית) קיבל נזיפה, ואילו סגן הנשיא של התאגיד "Energia", שהוא גם המנהל הראשי של תחום המשגרים, וכן סגן יו"ר רוסקוסמוס איבדו את תפקידם.
ההודעה המקורית:
יו"ר ועדת החקירה, שהוא גם המנכ"ל של TSNIIMash, הודיע לסוכנויות הידיעות RIA ו-INTERFAX כי השלב הראשון בחקירה הסתיים ושהסיבה העיקרית לכשלון השיגור היא טעות בנוסחא בדוקומנטציה של תדלוק השלב הרביעי ע"י חמצן נוזלי.
כזכור ב-5 לחודש נכשל שיגור של 3 לוויינים שהיו אמורים להשלים את המערך הניווט הלווייני הרוסי, "גלונאס", לכדי 24 לוויינים שיספקו כיסוי גלובאלי למשתמשי המערכת. השיגור נערך מבייקונור על גבי משגר מסוג Proton-M שנבנה ע"י חברת חרוניצ'ב הממשלתית, והוא, ע"פ ההודעה, פעל היטב.
להעלאת הלוויינים למסלול הסופי נעשה שימוש בשלב רביעי ("בלוק האצה") מסוג DM-3 שמיוצר ע"י התאגיד "אנרגיה". בשיגור השתמשו לראשונה בשלב מתקדם יותר, ובין היתר עם מיכלי הודפים גדולים יותר. ע"פ ועדת החקירה היה כשל בניהול ובקרת איכות (בכתבה של RIAN נכתב כי האחראי לכך הוא התאגיד "אנרגיה") שגרמה לכך שהדוקומנטציה הטכנית לא נבדקה והגיעה לצוותי הקרקע בבייקונור שתדלק את השלב בכ-1.5 טון עודפים של חמצן נוזלי. מערכת הבקרה של המשגר לא תוכננה לשאת עומס נוסף, ולכן הטיל לא צבר את מהירות הנדרשת, סטה מהמסלול, ובסופו של דבר נפל לאוקיינוס השקט.
אין עדיין התייחסות לחדשות אלו באתרי התאגידים הנ"ל או של סוכנות החלל הרוסית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה