יומן רשת זה יציג ידיעות הקשורות לאווירונוטיקה, חקר החלל, ולשימוש במרחבים שבאטמוספירה ומחוצה לה לצרכים מדעיים, צבאיים ותעשייתיים.
Welcome
15.12.2006
האם הירח אינו רדום כל כך?
שיגורו של N-1, ארבעים שנה אחרי
10.12.2006
פקיסטאן ערכה ניסוי בטיל Hatf-3
[לקריאה נוספת: 1,2]
STS-116 : עדכונים אחרונים
הרצאותו של הוקינג בשידור ישיר
9.12.2006
MRO צילמה את הנחתות ספיריט וויקינג
7.12.2006
תמונות חדשות של נאס"א רומזות כי מים עדיין זורמים על מאדים
2.12.2006
נאס"א תבנה רדיו-טלסקופ על הירח; האם גם בריטניה תצטרף לתכנית הירחית של נאסא?
חידה שלישית + רמז
הודעה לעיתונות - אגודת החלל
לפני 35 שנה בדיוק
1.12.2006
מעבורת החלל דיסקאברי תשוגר ב - 7.12
ממשיכות ההכנות לשיגורה של מעבורת החלל דיסקאברי, שמתוכננת לשביעי בדצמבר, בשעה EST 21:36 ( 8.12, 04:36 שעון ישראל). ביום ראשון הקרוב צוות האסטרונאוטים, ובראשם מפקד הצוות מארק פולנסקי (Mark Polansky), יגיע למרכז החלל קנדי שבפלורידה כדי להיערך לשיגור. זה הוא השיגור הלילי הראשון מאז התאונה של המעבורת קולומביה. לאחר שהתגלתה הבעיה עם קצף הבידוד השיגורים הראשונים נערכו לאור היום על מנת להבטיח את הזיהוי נפילת פיסות של קצף הבידוד במידה ויתרחשו. לאחר השיפורים הטכניים במיכל הדלק, ושני שיגורים מוצלחים, החליטו בנאס"א לחזור לשיגורים הליליים.
המשימה STS-116, שתימשך 12 יום, תהיה המשימה ה-20 לתחנת החלל הבינלאומית וה-107 במספר של מעבורות החלל. מטרותיה העיקריות יהיו ההחלפה של אחד חברי הצוות (סוניטה ויליאמס (Sunita Williams) תחליף את ת'ומס רייטר (Thomas Reiter) מצוות ה-14), חיווט והרכבה מחדש של כמה ממערכות חשמל ומיזוג בתחנה והתקנת מספר חלקי מבנה שיאפשרו את הסיבוב של כמה ממערכי הפנלים הסולאריים.
לידיעה בספייס.קומ
לאתר מעבורת החלל של נאס"א
עיקרי המשימה (מסמך PDF)
29.10.2006
פרוייקט רוסי לחקר אירופה (ירחו של צדק)
26.10.2006
ספינות השיגור יוצאות אל הים
נכשל שיגורו של הטיל הבליסטי הימי SS-NX-30
24.10.2006
סין שיגרה שני לווינים
23.10.2006
שת"פ אפשרי עם אוקראינה?
22.10.2006
חללית האספקה פרוגרס שוגרה בהצלחה
19.10.2006
רוסיה תשגר אסטרונאוט דרום קוריאני ב-2008 (+פרטים)
18.10.2006
המשגר הרוסי-צרפתי החדש "אורל" יהיה רב-פעמי
17.10.2006
הלווין MetOp שוגר בהצלחה!
15.10.2006
לפני שלוש שנים, ב-15 לאוקטובר 2003, שוגר הטייקונאוט הראשון
יאנג ליוואי, סגן אלוף בן 38, היה לטייקונאוט (השם הסיני לטייס חלל, "טייקון" = "חלל") הראשון , וללא ספק נכנס להיסטוריה של חקר החלל המאוייש אחרי גאגרין וגלן. החללית שנז'ו 5 (שמשמעותה בסינית "האונייה הקדושה") שוגרה ממתקן השיגור מבבסיס ג'יוקוואן בצפון-מערב סין. החללית עשתה 14 הקפות סביב כדו"א במשך כ-22 שעות ונחתה במונגוליה.
13.10.2006
מבזק חדשות החלל מרוסיה (N. 3)
12.10.2006
מדיניות החלל העתידית
- להקים רשתות של לוויני ניווט ולוויני תקשורת.
- לפתח לוויני מחקר וצילום של כדו"א
- לפתח דור חדש של משגרים זולים ובלתי רעילים
- לבצע עגינה בין חלליות ולקיים הליכת חלל
- לשלוח לווין מחקר לירח
- להקים תאגידי ענק ברמה בינלאומית בתחום החלל על מנת לחזק את תעשיית החלל
8.10.2006
שיגור הבא של אריאן-5 מתוכנן ל-12 באוקטובר (עדכון)
MRO רואה את אופורטיוניטי
5.10.2006
עוד מבזק חדשות מרוסיה
- חדשות מכנס החלל: רוסיה תעזור להודו לשלוח גשושית לירח ב-2010-2011
- כמו כן הושג ההסכם לגבי שיגורו של המיקרו-לווין ההודי ”YouthSat“ על גבי משגר רוסי.
- נציגי רוסקוסמוס הודיעו כי הם היו רוצים להגדיל את שיתוף הפעולה בינם לבין JAXA (סוכנות החלל היפנית) בנייתו של החלק הרוסי בתחנת חלל הבינלאומית.
- צפו לידיעות מעניינות ב-9 לאוקטובר כאשר נציגי רוסקוסמוס ייפגשו עם נציגי ESA (סוכנות החלל האירופאית). ייתכן ויושג איזה שהוא הסכם על "קליפר" או "פארום".
- זה קרה לפני חודש, אבל נשאר מחוץ לכותרות- SuitSat נשרף באטמוספירה.
- התאריך החדש לשיגורו של סויוז-2.1 עם הלווין האירופאי MetOp הוא 12 לאוקטובר.
- מסתיימות הבדיקות של מערכת מכ”ם משוכללת ”וורונז’-אמ“ (Voronezh-M) שתכסה את צפון-מערב רוסיה. וורנז'-אמ שייכת לדור חדש של מערכות מכ"ם רוסיות והיא תעקוב אחר טילים בליסטיים וטילי שיוט.
- רוסיה תפתח לווין צילום חדש בשם Resurs-P שיחליף את הלווינים הקיימים Monitor-E ו- Resurs-DK.
- ב-2007 תשוגר החללית הרוסית ”קורונאס-פוטון“ (Coronas-Photon), שתחקור את את השפעות התהליכים המתרחשים בעטרת השמש על התחממות כדו"א.
- בשנה הבאתה ישוגר גם הרדיו-טלסקופ "רדיואסטרון" (RadioAstron) הרוסי שיחקור אובייקטים אסטרופיזיים כגון מרכזי גלקסיות, קווזרים, וחורים שחורים.
4.10.2006
49 שנה לשיגורו של "ספוטניק"
2.10.2006
מבזק חדשות ממוקד: רוסיה
- סוכנות החדשות אינטרפאקס מדווחת כי נדחה שיגורו של לווין MetOp, השייך ל-ESA (סוכנות החלל האירופאית) על גבי המשגר Soyuz 2.1a. הסיבה לדחייה היא הרצון של ESA לבצע בדיקות נוספות בלווין. השיגור, שהיה מתוכנן ל-7 באוקטובר יבוצע לא מוקדם יותר מ-11 באוקטובר.
נזכיר ששיגורו של הלווין, שמטרתו לפקח על מזג האוויר על כדו"א, כבר נדחה מספר פעמים (התאריך הראשון היה 17 ליולי). כשישוגר זה יהיה השיגור הראשון של Soyuz 2.1a, שמהווה גרסא מתקדמת של משגרי סויוז האמינים והזולים.
- בבייקונור התחילו עבודות הכנה לשיגור של המשגר "זניט" (Zenit), שהגיע למרכז החלל ב-30 לספטמבר. היום, במשטח ההרכבה של אזור 42, הטכנאים פורקים את חלקי הטיל, בודקים אותם ומתקינים אותם בצורה הסופית לקראת השיגור.
המשגר הובא כדי לבדוק את השדרוגם של אזורי ההרכבה וקן השיגור, הנעשה כחלק מהתוכנית "שיגור מדברי (קרקעי)" - Desert Launch. זו היא תוכנית של הפרוייקט המוצלח Sea Launch, ששותפות בו רוסיה אוקראינה וארה"ב.
- "סויוז"-ים עם לווינים אזרחיים של צרפת ישוגרו מהבסיס "קורו" (Kourou) שבגיינה הצרפתית מדווחת סוכנות הידיעות "ריא נובוסטי".
"בימים אלו מסתיימת בניית קן השיגור בשביל משגרים רוסיים מסוג סויוז. המכון הצרפתי הלאומי לחקר של חלל (סוכנות החלל של צרפת) מתכוון להשתמש במשגרים אלו לשיגור של לווינים אזרחיים. הדבר ייתן דחיפה להתפתחות תעשייתית של שתי המדינות" - כך אמר ט'יירי ברטון (Thierry Breton), שר האוצר והתעשייה הצרפתי, בסיומו של הפורום הצרפתי -רוסי לענייני כלכלה, תעשייה ומסחר.
- משרד הביטחון של מלזיה ורוסקוסמוס (סוכנות החלל הרוסית) חתמו על ההסכם לשיגורו לחלל של האסטרונאוט המלזי הראשון. נציג של הסוכנות אמר כי מחתימת ההסכם נובע שכבר בימים הקרובים שני אסטרונאוטים מלזיים יגיעו למרכז הכנת הקוסמונאוטים, שבעיר הכוכבים. האסטרונאוטים הם שייח מושאפר שוקור (Sheikh Muszaphar Shukor), בן 34, רופא במקצועו, ואסטרונאוט הגיבוי פאיז חליד (Faiz Khaleed), בן 26, רופא אף הוא. הם נבחרו בין יותר מ 11 אלף מועמדים.
הטיסה אל תחנת החלל הבינלאומית בחללית סויוז מתוכננת לאביב 2007.
- לתשומת ליבם של תיירי החלל- מחיר ההרפתקאה יעלה בקרוב. סוכנות הידיעות "ריא נובוסטי" מדווחת כי אלכסיי קראסנוב, המנהל של המשימות המאויישות של רוסקוסמוס, אמר כי המחיר לטיסה לתחנת החלל יעלה בגלל האינפלציה לסכום של 21.8 מיליון דולר.
"כולנו חיים בעולם האמיתי וגם תחום החלל תלוי במחירים העולמיים. מחיר המרכיבים של החלליות עלה בשנתיים האחרונות, וגם המחירים לשיגורי בני-האדם לחלל יעלו", הסביר.
"אנרגיה" תמשיך לפתח את "קליפר"
MRO צילמה את התמונה הראשונה
1.10.2006
ניסוי סיני בהיתוך גרעיני
קונגרס האסטרונאוטיקה הבינ"ל
29.9.2006
צוות ה-13 של תחנת חלל חזר לכדו"א
28.9.2006
רכב מאדים אפורטיוניטי רואה את שפת המכתש ויקטוריה
מבזק אסטרונומי
27.9.2006
נאסא מאריכה את משימותיה במאדים
צרפת עומדת לסיים את הפיתוח של טיל בליסטי חדש
שמירה על מהימנותו של צי הצוללות הטילים הצרפתי נמצא בראש העדיפיות של צרפת מאז שהקטינה את יכולות הגרעיניות שלה ע"י התפרקותה מטילים בליסטיים קרקעיים S3 וביטולה של פיתוח הטיל הנייד Hades (בשנת 1996). אמצעי השיגור שנשארו אצל צרפת הם מפציצי Mirage 2000N ו ארבעה צוללות SNLE-NG (ר"ת של 'דור חדש של צוללות טילים בליסטיים גרעיניות') שישאו 16 טילים כל אחת. שלושה צוללות כבר נמצאות בשירות ונושאות טילי M45. הן ייצוידו מחדש בטילי M51 במשך השנים, כך שלקראת 2015 כל 4 הצוללות ישאו את הטילים החדשים.
26.9.2006
ריכוז ידיעות קצרות מתאריך 26.09
- נכשל השיגור של הרקטה המסחרית SpaceLoft XL. הרקטה, ששייכת לחברת UP Aerospace, שוגרה משטחו של המרכז השיגורים הפרטי Spaceport America, הנמצא ליד העיר תרות'-אור-קונסקוונסס, מדינת ניו-מקסיקו, ליד מטווח הקטי צבאי "וייט סאנדס" (White Sands). זו היא רקטה באורך של 6 מטרים, חד-שלבית ומונעת ע"י מנוע דלק מוצק. "SpaceLoft XL" היתה אמורה להגיע לגובה של כ 110 ק"מ (החלל "מתחיל" בגובה של 100 ק"מ לפי הסכם בינלאומי).
השיגור התחיל בצורה טובה, אך בגובה של 12 ק"מ מערכות הבקרה הפסיקו לפעול והרקטה התרסקה. מטענה היו מכשירים שונים וחפצים פרטיים. למרות שהשיגור, שהיה הראשון של UP Aerospace נכשל, נציגי החברה הודיעו כי הם רואים בהמראה של הרקטה הצלחה בפני עצמה והם ינסו לשגר שוב בעוד כ-3 שבועות.
- תוקנה המערכת "אלקטרון" שמפיקה חמצן לצוות תחנת החלל הבינלאומית (ראו דיווח קודם לפרטים).
- שר החוץ הרוסי דימטריי לברוב ביקר היום במתקן Sea Launch -מתקן נייד לשיגור ימי של טילי Zenit-3SL בניהול משותף של ארה"ב רוסיה ואקראינה.
- העיתון האמריקאי Defense News מדווח שסין כיוונה קרני לייזר בעוצמה גבוהה אל עבר לוויני ריגול אמריקאים מעל לשטחה. לפי הדיווח, המומחים מפרשים זאת כניסיון סיני "לעוור" לוויני חישה מרחוק. פרטים על כמות נסיונות אלה ומידת הצלחתם אינה ידועים. "השילוב בין המאמצים הללו ביחד עם ההתקדמות של רוסיה ביכולת לשבש לווינים, ממחישים את הפגיעות של רשת הלווינים האמריקאית ומאלצים את ח"א האמריקאי לתכנן מערך טכנולוגי חדש ביחד עם מערכות סודיות ביותר" כותב דיפנס-ניוז.
- היום לפני 40 שנה ניסתה יפן לשגר את לווינה הראשון Ohsumi-1. הנסיון לא הצליח בגלל בעיה במשגר Lambda-4S.
25.9.2006
ריכוז ידיעות קצרות מתאריך 25.09
- צוות תחנת החלל מסיים את תיקון מערכת יצירת החמצן "אלקטרון", כך מסר הקוסמונאוט פבל וינוגרדוב לסוכנות הידיעות הרשמית של רוסיה. כזכור המערכת הפסיקה לפעול אחרי ניתוק המעבורת אטלנטיס. הצוות כיבה את האלקטרון למשך העבודה המשותפת עם המעבורת, וכאשר ניסו להדליקו מחדש הרגישו ריח חריף וכיבו את המכשיר. בשבוע שעבר נערכה התעייצות עם המומחים הרוסיים, ועוד מעט התיקון יושלם. בינתיים דיירי תחנת החלל משתמשים בחמצן רזרבי מהחללית "פרוגרס", ומייצרים חמצן בתהליכי שריפה של חומרים מסויימים.
- ובאתו העניין: צוות ה-13 של ISS, (פבל וינוגרדוב וג'ף ויליאמס), ואנושה אנסארי יחזרו לכדו"א ביום חמישי.
- ביום השני של הביקור ההיסטורי של בכירי נאס"א, שמטרתו הן שיחות בנושא של שיתוף פעיולה בין סין וארה"ב בתחום החלל, נפגשו ראש נאס"א מייקל גריפין (Michael Griffin ) וחברי המשלחת נוספים עם שר המדע והטכנולוגיה הסיני- Xu Guanhua.
- היום, לפני 50 שנה, הציג סרגיי קורוליוב את טיוטת הפרויקט של בניית הלווין המלאכותי הראשון בועידת המנהלים של מחלקת הפיתוח מספר אחת (ОКБ-1).
24.9.2006
דרום קוריאה פיתחה טיל שיוט חדש
"מארס רובר" אירופאי
מחר ישוגר לווין GPS חדש (עדכון: שוגר בהצלחה)
23.9.2006
פיתוח של מדענים מרוסיה יעזור ל-NASA להגיע למאדים
22.9.2006
הודו תשגר לווין מחקר לחקר הירח
21.9.2006
ניגריה ממשיכה לפעול בתחום החלל
שיגור לווין מחקר Solar-B
- המשגר: M-5
- אתר השיגור: Uchinoura Space Center
- משקל הלווין: 900 ק"ג
- האורך המתוכנן של המשימה: 3 שנים
עבודה משותפת בתחנת החלל
STS-115: אטלנטיס צפויה לנחות היום
אליפות העולם ה-16 בבנייה ספורטיבית של רקטות
ביום חמישי הסתיימה התחרות הבינלאומית ה-16 לבנייה ספורטיבית של רקטות שהתקיימה בבייקונור, קזחסטאן. תוצאות התחרות:
- בקבוצות נוער: מקום ראשון- רוסיה, מקום שני - אוקראינה, מקום שלישי- פולין.
- בקבוצות מבוגרים: מקום ראשון- רוסיה, מקום שני - פולין, מקום שלישי- סלובקיה.
- בדירוג הכולל: מקום ראשון- רוסיה, מקום שני - פולין, מקום שלישי- סלובקיה.